Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

Boubou Hallberg blir sjukhusdirektör i UAE

Boubou Hallberg, MD, PhD har rekryterats av sjukvårdskoncernen GHP till ny sjukhusdirektör vid Sheikh Khalifa Medical City Ajman (SKMCA) i Förenade Arabemiraten.

Boubou Hallberg kommer i denna position att leda kvinno- och barnsjukhuset där han ersätter Professor Göran Lingman. Göran har haft rollen sedan starten hösten 2016 och lagt en god grund för sjukhusets fortsatta utveckling.

Boubou Hallberg kommer närmast från en position som patientområdeschef och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset där han haft ett flertal ledande roller. Han har arbetat aktivt med forskning inom Karolinska Institutet med fokus på hjärnskyddande behandling för förtidigt födda och nyfödda barn, familjecentrerad vård och hälso-/sjukvårdsdesign.

"Jag är övertygad att Boubou Hallberg kommer att bli ett starkt tillskott till vår ledningsgrupp och vara en del av vår positiva utveckling av sjukvårdsgruppen", säger Erik Wassberg, VD SKMCA.

"Jag ser mycket fram emot detta uppdrag i UAE och hoppas med mina erfarenheter från förändringsledning, införandet av kvalitetsstyrning och integrera nya arbetssätt i nya sjukhuslokaler på Karolinska, kunna bidra till vidareutvecklingen av SKMCA och GHP:s visioner. Genom specialisering och att systematiskt styra på de värden som är viktiga för patienterna går det att uppnå stora hälsovinster på ett kostnadseffektivt sätt", säger Boubou Hallberg.

Boubou Hallberg tillträder 5 november 2018.

Göteborg 19 september 2018
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.