Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP:s avtal om driften av sjukhusen i Förenade Arabemiraten avslutas i början av 2022

GHP driver sedan 2016 fyra sjukhus i Ajman i Förenade Arabemiraten genom ett managementkontrakt. GHP:s uppdragsgivare har nu meddelat att man kommer konsolidera driften av sjukhusen i de norra delstaterna och att GHP:s avtal därför kommer att avslutas 6 januari 2022. Justerade prioriteringar inom International innebär att resultateffekterna begränsas.

GHP:s uppdragsgivare i Ajman, Pure Health, har meddelat att man kommer att konsolidera driften av sjukhusen i de norra delstaterna och att GHP:s avtal därför sägs upp med effekt den 6 januari 2022. Fram till överlämnandet av sjukhusen i början av januari 2022 kommer GHP få full ersättning från uppdragsgivaren. Avvecklingskostnaderna för uppdraget förväntas vara begränsade.

Vi är väldigt stolta över vårt bidrag till Ajman-samhället under de senaste 10 åren vid RCDR och de senaste 5 åren på SKMCA. Vi har lärt oss mycket under denna period som vi tar med oss i vårt fortsatta arbete. Förändringen har inget att göra med GHP:s prestationer, det är en del av en konsolidering av ledningen för sjukhusen i norra delstaterna, säger Robert Ball, VD GHP International.

Baserat på ovanstående kommer GHP att i regionen fortsatt driva Kuwait Hospital som en fristående enhet grundat på liggande managementavtal. Vad gäller GHP:s affärsutveckling i regionen kommer den att koncentreras till GHP:s diabetesprojekt i Saudiarabien som har stor potential för framtiden och över tid kommer att kräva betydande investeringar. Som en konsekvens av det avslutade kontraktet på SKMCA kommer GHP att accelerera det strategiska alternativet att hitta en partner och kompletterande ägare till projektet i Saudiarabien med avsikt att över tid dekonsolidera sitt ägande.

När GHP på detta sätt har anpassat sina kostnader och sitt ägande skulle GHP Internationals EBIT-resultat kunna vara på nästan samma nivå som 2020.

Vi hade givetvis velat fortsätta driva SKMCA inom GHP International men detta beslut är bortom vår kontroll och vi anpassar oss naturligtvis till den situationen. Vi väljer därför att accelerera den utveckling som vi hade tänkt genomföra det kommande året. Vi ser hur vi har fantastiskt mycket spännande möjligheter i Sverige samtidigt som vi har en väldigt spännande position i vårt diabetsprojekt i Saudiarabien men det finns väldigt få synergier mellan dessa verksamheter. Genom en uppdelning av dessa verksamheter får vardera ben bästa möjligheterna för sin fortsatta utveckling och värdeutveckling, säger Daniel Öhman, VD GHP.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.