Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

Gunnar Ahlberg ny VD till GHP Kirurgkliniken och GHP Stockholm Gastro Center

Gunnar Ahlberg, läkare och erfaren ledare inom svensk sjukvård tillträder i början av 2018 som VD för GHP Kirurgkliniken Stockholm och GHP Stockholm Gastro Center, båda vid Sophiahemmet i Stockholm.

Gunnar är kirurg och erfaren ledare inom sjukvården. Grundutbildad och disputerad vid Karolinska Institutet. Han har tidigare varit överläkare vid kirurgkliniken Karolinska Solna, chef för Aleris Sabbatsbergs kirurgi, VD för Sollentuna Specialistklinik och VD för Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs. Han har ett djupt engagemang inom utbildning och forskning. Han var tidigare ordförande i Svenska Föreningen för Laparoskopisk Kirurgi och sitter i styrelsen för dess europeiska motsvarighet European Association of Endoscopic Surgery.

"Jag ser fram mot att bli en del av GHP och inspireras av koncernens fokus på kvalitet genom specialisering. Tillsammans med personalen på Sophiahemmet kommer jag att bidra till fortsatt utveckling av verksamheterna och deras roll inom svensk sjukvård. Jag kommer även att vara kliniskt verksam som kirurg vilket ökar min förståelse för verksamhetens utmaningar och möjligheter" säger Gunnar Ahlberg.

"Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Gunnar, som på ett ovanligt sätt kombinerar en kvalitetsinriktad värdegrund och ett lyhört ledarskap med ett affärsmässigt driv. Han är ett utmärkt tillskott inte bara till de två klinikerna vid Sophiahemmet utan även till GHP koncernen i ett bredare perspektiv" säger Max van Eijk, affärsområdeschef för GHP i Stockholm.

Göteborg 26 september 2017
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.