Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP tecknar avtal med Bliwa för att ta helhetsansvar för vårdförsäkring

Bliwa och GHP har idag tecknat ett samarbetsavtal kring Bliwas vårdförsäkring. Det innebär att GHP kommer ta fullt kvalitets-, kostnads-, och vårdansvar för alla delar i vårdförsäkringen för Bliwas kunder samtidigt som Bliwa behåller det fulla ansvaret som försäkringsgivare.
 
“Att ett välrenommerat försäkringsbolag som Bliwa väljer oss som helhetsleverantör och samarbetspartner för deras vårdförsäkring är vi väldigt stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla produkten tillsammans med Bliwa. Att ingå det här avtalet är ett kvitto på att vi inom GHP Solutions kan erbjuda högkvalitativa och kostnadseffektiva tjänster till försäkringsbolag.” säger Ludvig Dalemar, Affärsområdeschef GHP Solutions.
 
För att kunna erbjuda Bliwa och Bliwas kunder en högkvalitativ vårdleverans kommer GHP Solutions koordinera patienter med egen personal och triage-logik till både GHP Focus och externa vårdgivare inom alla specialistområden i hela Sverige. En framgångsrik leverans kommer grunda sig i ett systematiskt arbete med vårdutveckling och nära samarbeten med partners.
 
Detta är ett viktigt steg i vår strategiska utveckling mot en fortsatt hög personlig service kombinerad med en ännu starkare digital kundupplevelse. I GHP får vi en samarbetspartner som har stor spetskompetens inom vård och hälsa. Tillsammans med dem kommer vi att kunna erbjuda en ännu attraktivare vårdförsäkring.” säger Tua Holgersson, VD, Bliwa.

Finansiellt innebär avtalet att omsättningen inom GHP Solutions väntas öka med cirka 50 MSEK på årsbasis. Cirka 10% av denna omsättning finns redan idag i GHP:s kliniker, och denna andel förväntas öka genom samarbetet. Avtalet är därmed ett viktigt steg mot vårt finansiella mål att genomsnittligt, över en treårsperiod, uppnå en organisk tillväxt på 15 procent per år. Avtalet förväntas att ha en begränsad positiv påverkan på GHP:s resultat 2022. Startdatum är vid avtalets tecknande inte fastställt men kommer ske under Q2/Q3 2022.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.