Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP förvärvar Urologcentrum

Som ett led i att stärka och bredda GHP:s position i Stockholm har GHP förvärvat den välrenommerade kliniken Urologcentrum i Liljeholmen. Urologi är ett viktigt diagnosområde där fritt vårdval är under införande i Stockholm och patienterna ställer allt högre krav.

Urologcentrum utreder och behandlar de flesta urologiska besvär och är en av de större urologiska mottagningarna i Stockholm med goda expansionsmöjligheter. Kliniken ligger lättillgängligt i Liljeholmstorgets Galleria. Kliniken startades 2003 av klinikchef Lennart Wagrell, urologspecialist, och VD Catarina Matz. Kliniken ligger i framkant gällande utvecklingen av behandling av godartad prostataförstoring och är ensamma i Sverige med en ny minimalinvasiv metod med mycket goda resultat.

"Urologcentrum är ett mycket spännande tillskott som delar GHP:s fokus på kvalitet genom specialisering. Urologi är en underförsörjd specialitet med stor efterfrågan från både försäkringsbolag och det offentliga vilket gör att vi ser stora möjligheter att utveckla och växa verksamheten.", säger GHP:s VD Daniel Öhman.

"Jag ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med GHP, det finns många spännande möjligheter för oss att växa gemensamt.", säger Lennart Wagrell, klinikchef på Urologcentrum.

Förvärvet av Urologcentrum förväntas ha en positiv men inte väsentlig påverkan på GHP:s resultat för 2016.

Göteborg 11 februari 2016
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.