Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

Sveriges Olympiska Kommitté och GHP inleder samarbete

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och GHP har inlett ett samarbete där idrottare i SOK:s program Topp och Talang får tillgång till medicinsk vård på GHP:s kliniker.

Samarbetet innebär att SOK:s idrottare inom programmet Topp och Talang får tillgång till vård på GHP:s kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det innebär också att SOK:s medicinska stab vid behov av rådgivning får tillgång till den specialistkompetens som finns i GHP:s kliniker.

"Vi är mycket glada över att vi har fått detta förtroende att ta hand om aktiva i SOK:s Topp och Talangprogram. Dessa personer lever för att kunna prestera sitt yttersta och ställer därför mycket höga krav på kvalitet och tillgänglighet.", säger Daniel Öhman, VD GHP.

SOK:s målsättning är att Sverige ska vara en framgångsrik idrottsnation med medaljkapacitet i många idrotter. Det långsiktiga målet är att de svenska OS-trupperna ska ha kapacitet att ta 20 medaljer varav fem guld vid sommar-OS 2020 och vinter-OS 2022.

"Med detta samarbete med GHP:s starka nätverk av kliniker säkrar vi högkvalitativ och tillgänglig vård för aktiva i Topp och Talang med sikte på OS", säger Peter Reinebo, Verksamhetschef SOK.

Göteborg 8 juni 2015
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.