Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP Kirurgkliniken får egen operationsavdelning på Sophiahemmet

Aleris Operationscentrum har drivit operationsavdelningen på Sophiahemmet där GHP Kirurgkliniken över tid blivit den största producenten av kirurgiska ingrepp. I gott samförstånd tar nu GHP Kirurgkliniken över såväl hyreskontrakt som driften, inkluderande utrustning och all personal, från årsskiftet. Övergången innebär stora fördelar för GHP Kirurgkliniken med större flexibilitet, utökad kapacitet, en helt integrerad operationsprocess och ökad trygghet. Förändringen kommer att ske helt sömlöst utan påverkan på produktionen och i bästa samarbetsanda.

– Vi har varit väldigt nöjda med vår samverkan med Aleris men är naturligtvis glada att få möjlighet att driva vår egen operationsavdelning som fullt integrerad del av GHP Kirurgkliniken framöver, säger Gunnar Ahlberg, VD för GHP Kirurgkliniken.

Övertagandet innebär att GHP får förstahandskontrakt på två nya operationssalar i Stockholm varav ca 50% redan användes för GHPs verksamhet.

De nya operationssalarna kommer inte innebära någon väsentlig påverkan på GHP:s finansiella resultat.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.