Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

Invigning av ny klinik för mödrahälsovård i Skåne

Global Health Partner inviger den 28 oktober sin egen mödrahälsovårdsklinik Admira Kvinnohälsa. De första patienterna tas emot den 1 november då Admira Kvinnohälsa öppnar i nyrenoverade lokaler i samma byggnad som Specialist Center Skåne i Lund.

Invigningen av kliniken innebär att Specialist CenterSkånestartar en ny typ av verksamhet, Mödrahälsovård, under namnet Admira Kvinnohälsa. From den 1 september 2011 gäller en ny modell för Mödrahälsovården i Skåne och det innebär att kvinnor i Skåne fritt kan välja vart de vill vända sig för sin graviditetskontroll och cellprovtagning. Ackreditering och avtal med RegionSkånefinns för att bedriva mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och sexuell hälsa, samt gynekologisk cellprovtagning enligt den organiserade screeningen för livmoderhalscancer.

"Admira Kvinnohälsa kommer att passa väl in i Specialist CenterSkånes koncept och bli ett bra komplement. Det blir ytterligare en verksamhet där hög medicinsk kompetens kommer att kunna erbjudas. Vi har anställt noggrant utvalda barnmorskor med lång erfarenhet, hög kompetens och ett stort engagemang, samt knutit till oss en mycket erfaren specialistläkare i gynekologi och obstetrik. Förutom att erbjuda olika typer av förberedelse inför födsel, cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning så bygger vi nu en grund för att även kunna etablera gynekologisk mottagning och behandling" säger VD Karin Staël von Holstein.

Mer information om kliniken finns på Admira Kvinnohälsas hemsida www.admirakvinnohalsa.se (http://www.admirakvinnohalsa.se)

Göteborg 26 oktober 2011
Global Health Partner AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.