Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP expanderar sin verksamhet i Köpenhamn

GHP Gildhöj Privathospital växer och upplever en allt ökande efterfrågan från patienter och kunder. Vi har därför beslutat att expandera verksamheten för att möta behovet och möjliggöra fortsatt tillväxt.

GHP Gildhöj Privathospital i Köpenhamn har vuxit kraftigt de senaste åren som en följd av en stor efterfrågan från försäkringsbolagen. Verksamheten fokuserar på patienter med ortopediska problem, men för att GHP skall ha ett mer komplett utbud i Danmark har verksamheten breddats med avdelningar inom bland annat reumatologi och neurologi. Verksamheten har löpande växt genom mindre tillbyggnationer och i november 2017 installerades en andra MR-kamera.

Efterfrågan har fortsatt att växa och GHP har nu fattat beslut om att under våren och sommaren 2018 bygga en ny huskropp för att öka kapaciteten. Den nya huskroppen innebär att kapaciteten ökar med ca 30% genom ytterligare en operationssal, fler vårdplatser och fler mottagningsrum.

"Det känns fantastiskt roligt att ha fattat detta strategiskt viktiga beslut för Gildhöj. Verksamheten är omtyckt av både patienter, kunder och medarbetare och har gjort en fin resa de senaste åren. Nu rustar vi för fortsatt tillväxt framöver", säger Terese Sandberg, Affärsområdeschef för GHP i Danmark.

"Jag är stolt över den fina utveckling vi har haft på Gildhöj de senaste åren och nybyggnationen är nödvändig för att vi skall kunna ta hand om alla de som söker vår vård. I tillägg kommer vi också att få en väldigt bra arbetsmiljö", säger Claus Hovgaard, VD för GHP Gildhöj Privathospital.  

Nybyggnationen genomförs utan större investeringar från GHP och förväntas ha en positiv men inte en väsentlig påverkan på GHP:s resultat för 2018.

Göteborg 19 februari 2018
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.