Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP startar ny verksamhet inom idrottsmedicin

Genom uppstarten av GHP Idrottscentrum expanderar GHP sin verksamhet inom idrottsmedicin. Kliniken har startats tillsammans med Per "Pliggen" Andersson, allmänläkare med idrottsmedicinsk specialisering. Per har ett unikt idrottsperspektiv efter att ha verkat på OS-nivå som aktiv, tränare och läkare. Verksamhetens huvudområden är skade- och sjukdomsprevention samt prestationsutveckling.

GHP Idrottscentrum behandlar medicinska frågeställningar ur ett multidisciplinärt arbetssätt där kunskap från idrottsmedicin, nutrition, arbetsfysiologi och psykologi kombineras för att hjälpa individer att minska skade- och sjukdomsrisker samt för att öka idrottsliga och arbetsrelaterade prestationer. Verksamheten har sin bas på Östermalm i Stockholm och öppnade sin mottagningsverksamhet i oktober 2016.

"Tillsammans med GHP har jag fått de redskap som behövs för att ge elitidrottare det medicinska stöd som krävs för att träna och tävla på högsta internationella nivå. Vår ambition är dessutom att vi ska kunna använda denna kunskap för att hjälpa högpresterande individer inom andra områden i samhället", säger Per Andersson, VD på GHP Idrottscentrum.

"Verksamheten är ett nytt spännande tillskott till GHP som stärker och breddar vårt erbjudande inom idrottsmedicin. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetens VD Per Andersson", säger GHP:s VD Daniel Öhman.

GHP Idrottscentrum förväntas inte ha en väsentlig påverkan på GHP:s resultat för 2017.

Göteborg 30 januari 2017
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.