Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP förvärvar Hudkliniken vid Sophiahemmet

GHP fortsätter att stärka och bredda sin position i Stockholm genom att förvärva den välrenommerade Hudkliniken vid Sophiahemmet. Med förvärvet fortsätter GHP sin satsning på hudsjukvården i Stockholm efter att i juli ha förvärvat Hudcentrum Hagastaden.

Hudkliniken vid Sophiahemmet är en högkvalitativ verksamhet som haft en viktig roll i Stockholms hudsjukvård i 25 år. Den har en stor andel försäkringsbolagsfinansierade patienter och tar även emot landstingsfinansierade patienter. De tidigare huvudägarna Lena Holm och Anders Tollesson kommer att vara kvar som delägare och arbeta i verksamheten och ny VD blir Johan Heilborn som också leder GHP Hudcentrum Hagastaden och GHP Hud Malmö.

“Hudkliniken vid Sophiahemmet blir ett viktigt tillskott till GHP och vår satsning på hudsjukvården i Stockholm. Vårt mål är alltid att vara ledande inom varje specialitet, både sett till kvalitet och storlek. Vi ser fram emot att utveckla kliniken i ett nära samarbete med delägarna och personalen” säger Max van Eijk, Affärsområdeschef för GHP i Stockholm.

Förvärvet av Hudkliniken vid Sophiahemmet förväntas inte ha en väsentlig påverkan på GHP:s resultat för 2019.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.