Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP skriver på ett samarbetsavtal angående neurorehabiliteringssjukhus i GCC

Som ett viktigt steg i att fortsätta expansionen i UAE och GCC, har GHP ingått ett samarbetsavtal med Integra Healthcare (IHC). IHC leder ett initiativ med att etablera ett världsledande neurorehabiliteringssjukhus och har valt GHP som sjukhusets operatör.

GHP har noggrant undersökt marknaden i UAE och GCC och dragit slutsatsen att det finns ett stort behov av rehabilitering i allmänhet och rehabilitering för neurorelaterade skador i synnerhet. Det planerade sjukhuset kommer att sikta på att vara en heltäckande tjänsteleverantör till patientgruppen med neuro- och trafikolycksskador med behov av öppen- eller slutenvård samt rehabilitering.

Projektet är i ett tidigt skede och kritiska moment under de kommande månaderna kommer att vara att säkra finansieringen av uppbyggnaden av neurorehabiliteringssjukhuset. GHP har ingått ett samarbetsavtal med IHC där GHP blir sjukhusoperatör om och när finansieringen är säkrad.

IHC är ett konsortium av ledande planerings-, design- och konstruktionsexperter som erbjuder kunder en nyckelfärdig lösning för alla deras vårdbehov.

"Ett sjukhus med fokus på neurorehabilitering kommer att passa perfekt i GHP:s strategi med en hög grad av specialisering och fokus på kvalitet och resultat. Det är ett annat område med ett stark lokalt behov där vi verkligen kan göra skillnad för befolkningen i UAE och andra GCC-länder", säger VD för GHP International, Tobias Linebäck.

Undertecknandet av detta samarbetsavtal har inte någon större effekt på GHP:s resultaträkning i detta skede. Förutsatt en framgångsrik kapitalanskaffning, återkommer GHP med ytterligare information.

Göteborg 2 juni 2017
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.