Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP satsar på ny spetsklinik i Stockholm inom urologi

I linje med strategin att ha de ledande klinikerna inom den vård försäkringsbolagen behöver och att växa i genomsnitt med 15% per år startar GHP en ny urologisk klinik. Kliniken kommer att ligga i nära anslutning till NKS i Stockholm och ambitionen är att bli ledande inom all urologisk vård med särskild spets inom robotkirurgi. Med denna klinik och uppstarten i Göteborg kommer GHP att ha en stor närvaro inom urologi i de tre stora regionerna.

I september slår GHP upp portarna till den nya kliniken som blir centralt belägen i attraktiva lokaler alldeles bredvid Nya Karolinska i Solna, ett läge som förutom att det gör den lättillgänglig också underlättar för utbyte med universitetssjukhuset. Mottagning och mindre kirurgi kommer att utföras i Solna medan större kirurgi kommer att utföras på Löwenströmska sjukhuset där GHP sedan tidigare har stor erfarenhet av denna typ av vård. VD för kliniken blir Martin Bergman, erfaren urolog med mångårig erfarenhet från S:t Görans sjukhus.

”GHP arbetar med att skapa ett komplett nätverk av vård för de svenska försäkringsbolagen. Denna nya satsning blir ett viktigt tillägg till vårt nätverk och kompletterar våra befintliga kliniker i Lund och Stockholm och vår uppstart i Göteborg. Nyckeln till att lyckas är att kombinera de bästa specialisterna med GHPs väletablerade modeller för utveckling och ledning.” säger Terese Sandberg Head of Operational Intelligence and Communication på GHP.

I linje med GHPs andra satsningar startas denna klinik upp tillsammans med ledande specialister på området vilket säkerställer en högkvalitativ verksamhet från start. Vidare kommer kliniken att vara utrustad för att tillhandahålla de modernaste etablerade behandlingsmetoderna för att på bästa sätt kunna hjälpa patienter med urologiska besvär.

”Genom att arbeta med uppstarter inom specialiteter där vi vet att vi har stor efterfrågan samtidigt som vi tillsammans med ledande specialister kan säkerställa rätt kultur och fokus från start skapar vi ledande kliniker och stora aktieägarvärden. De kliniker som vi har startat själva har över tid varit mer lönsamma än förvärvade kliniker samtidigt som investeringarna blir väldigt mycket mindre, det innebär att vi har en mycket god avkastning på kapital i våra uppstarter. Alla våra mest lönsamma kliniker har vi startat själva.” säger Philip Delborn CFO på GHP.

Kliniken förväntas ha begränsad negativ påverkan på GHPs resultat under 2022.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.