Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP förstärker koncernledningen

GHP har vuxit kraftigt de senaste åren. För att säkerställa fortsatt rätt fokus och beslutsförmåga ändras ledningsstrukturen. GHP är därför glada att välkomna Hans Persson i den nya rollen som affärsområdeschef för Norden och Robert Ball som affärsområdeschef för International.

GHP har vuxit, i huvudsak organiskt, med 40% de senaste tre åren. Två nya affärsområden har tillkommit, Vårdsamverkan och International. För att säkerställa att koncernen har fokus på att tillvarata på den värdepotential som finns inom GHP och fortsatt agera på ett snabbfotat sätt, omorganiserar GHP ledningen och tar in ny kvalificerad kompetens.

Hans Persson tillträdde i rollen som Nordenchef i november. Hans har en gedigen ledarerfarenhet bland annat som VD för Previa, VD för Global Medical Investment AB och VD för Welzorg Sweden.

Inom International ser vi betydande möjligheter för fortsatt utveckling. För att leda detta arbeta har GHP rekryterat australiensaren Robert Ball. Robert har bott i Förenade Arabemiraten i 10 år och har under denna period byggt upp National Ambulance LLC i Förenade Arabemiraten. Robert har tidigare 22 års erfarenhet från Australienska militären och börjar i sin nya roll i mars. Tidigare affärsområdeschefen Tobias Linebäck har gått över till en extern konsultroll och kommer att fortsätta att stödja verksamheten.

-Jag är mycket glad över dessa två rekryteringar. Bägge bidrar med kvalificerade kunskaper och erfarenheter samtidigt som de delar vår värdegrund och syn på hur vård skall bedrivas. Genom den förändrade ledningsstrukturen säkerställer vi att alla våra kliniker får det stöd de behöver samtidigt som vi får möjlighet att på ett tydligare sätt fokusera på alla tre affärsområdenas potential och möjligheter, säger Daniel Öhman, VD GHP.

Göteborg 13 februari 2020
GHP Speciality Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.