Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

Nytt Ortho Center öppnar i Skåne

Global Health Partner öppnar idag en ny ortopedisk klinik i Lund, Ortho Center Skåne. Ledande läkare i regionen har engagerats och kliniken är fullt utrustad för att utföra all slags ortopedisk dagkirurgi. "Vi ser stora möjligheter för våra verksamheter i Skåne och det känns oerhört spännande att nu även kunna öppna en enhet som är en helt ny vårdgivare inom ramen för skånsk högspecialiserad sjukvård" säger Per Båtelson, Global Health Partners VD.

Ortho Center Skåne delar lokaler med Bariatric Center Skåne, vilken öppnade sin verksamhet med överviktsoperationer i Lund i mitten av juni. Lokalerna innehåller både mottagning och operationsverksamhet med sängplatser och kliniken är fullt utrustad för att utföra knäskopier, korsbandskirurgi, axelkirurgi, handkirurgi och enklare fotkirurgi. Medicinskt ansvarig läkare är Pär Herbertsson som är specialiserad på idrottsskador. Tillsammans med Leif Swärd, partner och delägare i Ortho Center IFK-Kliniken i Göteborg, har ledande specialister i regionen engagerats för verksamheten, vilken kommer att ha ett huvudsakligt fokus mot försäkringsmarknaden.

Kliniken är en filial till Ortho Center IFK-kliniken i Göteborg vilket innebär att samma avtal med beställarna gäller.

Global Health Partner bedriver genom Service Line Orthopaedics verksamhet inom idrottskirurgi och proteskirurgi. De två klinikerna, Ortho Center Stockholm och Ortho Center IFK-kliniken i Göteborg, utförde 2009 tillsammans cirka 1 100 höft- och knäproteser, 2 200 dagkirurgiska ortopediska operationer och nästan 14 000 mottagningsbesök. Ortho Center Stockholm har inom ramen för det fria vårdvalet en marknadsandel på höft- och knäproteser på drygt 20 procent i Stockholm. Ortho Center IFK-kliniken arbetar främst med dagkirurgiska artroskopiska ingrepp i knä, höfter och axlar och har en mycket välrenommerad verksamhet inom idrottsvärlden.

Göteborg 1 september 2010
Global Health Partner AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.