Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP invigde ny öppenvårdsklinik i Stockholm

GHP invigde i förra veckan sin nya mottagning på Garnisonen i Stockholm. Där kommer Stockholm Spine Center och Ortho Center Stockholm att kunna växa sin verksamhet i 32 nya mottagningsrum.

GHP:s kliniker Stockholm Spine Center och Ortho Center Stockholm bedriver på Löwenströmska Sjukhuset ledande rygg- och ortopediverksamheter. Sedan tidigare bedrivs även verksamhet i centrala Stockholm. Nu har denna verksamhet flyttat in i nya, större lokaler på Garnisonen i Stockholm. Detta gör det möjligt att utöka behandlingsutbudet samt att ta emot fler patienter med sjukvårdsförsäkring. Det utökade behandlingsutbudet medför att kliniken, inom det nya vårdvalet specialiserad rehabilitering, nu även kan ta hand om de allra svåraste ryggarna som inte kan åtgärdas med kirurgi.

Den officiella invigningen av kliniken på Karlavägen ägde rum under förra veckan. Kliniken omfattar 32 nya mottagningsrum, gym och cirka 35 medarbetare, däribland 5 läkare, 12 sjukgymnaster och 4 psykologer. Totalt beräknas nästan 20 000 patientbesök per år genomföras på den i Stockholm centralt belägna kliniken.

Kliniken ger utmärkta förutsättningar för Stockholm Spine Center att driva så kallad multimodal rehabilitering av långvarig smärta och utmattningssyndrom, vilket innebär att svårt sjuka patienter som inte kan behandlas med kirurgi får ett rehabiliteringsprogram innefattande KBT-psykolog, sjukgymnast och smärtläkare. Den nya kliniken har också gjort det möjligt för Ortho Center Stockholm att under hösten starta en artrosskola för patienter med artros.

"Det är med stor entusiasm och tillfredsställelse som vi i förra veckan invigde denna fantastiska klinik som på ett utmärkt sätt kompletterar våra redan väldigt starka verksamheter belägna på Löwenströmska Sjukhuset", säger Vibeke Blecher, Överläkare vid den nyinvigda kliniken.

Göteborg 11 december 2014
Global Health Partner AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.