Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP samarbetar med Avonova i deras sjukvårdsförsäkringssatsning och har ansvar för patientkoordinering, vårdgivarnätverk och totalkostnad

Avonova och GHP har inom ramen för det tidigare kommunicerade samarbetsavtalet skapat ett gemensamt och sammanhållet helhetserbjudande till kunder med behov av företagshälsovård och sjukvård. Sjukvårdserbjudandet paketeras som en sjukvårdsförsäkring och förmedlas av Avonova. GHP kommer att ha fullt kvalitets-, kostnads-, och vårdgivaransvar för den somatiska sjukvården i försäkringen vilket innebär att GHP ansvarar för all vård utom den psykiska.

"Samarbetet stärker ytterligare vår position som ekosystemsaktör inom hälso- och sjukvården. Vårt sätt att systematiskt arbeta med analys och utveckling av innovativa och snabba vårdkedjor gör att vi kan erbjuda Avonova en riktigt konkurrenskraftig lösning i deras ambition att kunna erbjuda sina kunder en sjukvårdsförsäkring.”, säger Ludvig Dalemar, Affärsområdesansvarig GHP Vårdsamverkan.

För att säkerställa leveransen kommer GHP Vårdsamverkan koordinera patienter med egen personal och triage-logik till både GHP Norden och externa vårdgivare inom alla somatiska specialistområden i hela Sverige. En framgångsrik leverans grundar sig i ett systematiskt arbete med vårdutveckling och nära samarbeten med partners. Detta i kombination med nyttjande av kloka och effektiva digitala vårdlösningar i hela patientens vårdförlopp borgar för en innovativ och uppskattad vårdservice.

Avonova startar förmedling av privat sjukvårdsförsäkring från och med 9 augusti 2021. Det förväntas inte innebära någon väsentlig påverkan på GHP:s finansiella resultat under 2021.

Mer information om sjukvårdsförsäkringen finns på www.avonova.se/sjukvardsforsakring.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.