Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

VD och flera nyckelpositioner i ledningen av GHP:s sjukhus i Förenade Arabemiraten utsedda

GHP Specialty Care AB (Publ) ("GHP") har rekryterat nyckelpersoner till den ledningsgrupp som ska leda de sjukhus som GHP har ett managementavtal att driva i Förenade Arabemiraten. VD för sjukhusen blir Barbro Fridén, som för närvarande är sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Som en del av GHP:s övergripande uppdrag att leda sjukhusen i Förenade Arabemiraten ska bolaget bland annat genomföra omfattande verksamhetsanalyser och rekrytera den blivande ledningen. Båda processerna löper enligt plan och ett antal nyckelpersoner är nu utsedda.

Barbro Fridén som blir VD för Sjukhusgruppen, är för närvarande sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har dessutom bakgrund bland annat som divisionschef för Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Barbro utsågs 2015 till årets ledare av tidningen Affärsvärlden.

"GHP är en sjukvårdskoncern som jag har följt länge och vet har mycket höga ambitioner både när det kommer till kvalitet och nytänkande. När denna spännande utmaning att få sprida svenskt vårdkunnande dök upp kunde jag därför inte tacka nej.", säger Barbro Fridén.

"Barbro är en mycket duktig ledare vars värdegrund stämmer väl överens med vår. Vi är därför glada att hon som VD för Sheikh Khalifa Hospitals väljer att bli en del av GHP och tillsammans med oss kommer att leda utvecklingen av vården i Ajman", säger Daniel Öhman VD GHP.

Som CFO har utsetts Susanne Ljungkvist. Susanne har tidigare varit CFO för Karolinska under 6 år. Hon har även haft en rad andra viktiga uppdrag, bland annat som CFO för AstraZeneca under 5 år.

Som sjukhuschef för Sheikh Khalifa General & Emergency Hospital utses Thomas Wallén. Thomas är specialist inom geriatrik och intermedicin och sedan 2011 sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus.

Erik Wassberg har utsetts till sjukhuschef för Sheikh Khalifa Masfout Hospital. Erik är thoraxkirurg och kommer närmast från Elisabethsjukhuset i Uppsala där han varit sjukhuschef sedan 2014.

Viktiga personer i ledningsgruppen är också Bengt Ternström och Salah Abusnana, med erfarenheter som respektive CEO och CMO på GHP:s diabetescenter. De har varit drivande i utvecklingen av både diabetescentret och för GHP i regionen. Samtliga i ledningsgruppen kommer att arbeta heltid på plats i Ajman. Under kommande veckor kommer ledningsgruppen att utökas med ytterligare några personer till totalt 11 personer inklusive sjukhuscheferna.

Verksamheten i Förenade Arabemiraten drivs inom affärsområdet GHP International för vilket Tobias Linebäck är VD.

"Med dessa starka personer på plats i ledningen för Sheikh Khalifa Hospitals är vi i en mycket bra position att utveckla och driva högkvalitativ vård, väl förankrad i en kvalitetsbaserad värdegrund hämtad från svensk sjukvård. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med sjukhusledningsgruppen på plats i Förenade Arabemiraten.", säger Tobias Linebäck.

"Vi är mycket stolta över de duktiga ledare, såsom Björn Zoega, Max van Eijk och Rein Seensalu, som vi har kunnat attrahera det senaste året. Till detta lägger vi nu en mycket kompetent ledningsgrupp för Sheikh Khalifa Hospitals. Det visar att vårt sätt att arbeta med fokus på 'kvalitet genom specialisering' resonerar med många av dem som vill vara med och utveckla vården", säger Daniel Öhman.

Göteborg 10 maj 2016
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.