Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP rekryterar ny VD till två av sina kliniker i Stockholm

Rein Seensalu, gastroenterolog och docent vid Karolinska Institutet, tillträder som VD för GHP Kirurgkliniken Stockholm och GHP Stockholm Gastro Center den 1 juni 2015. Rein kommer närmast från Ledningsbolaget i Skandinavien där han har tjänstgjort som VD.

Rein Seensalu har stor erfarenhet av ledarskap inom vården. Tidigare har han haft ledande positioner bl.a. inom Capio S:t Görans sjukhus där han var delaktig i att transformera verksamheten från landstings-driven vård till privat regi. Han har också erfarenhet från läkemedelsbranschen och närmast från Ledningsbolaget där han har tjänstgjort som VD. Inom ramen för den rollen har han sedan november varit interims-VD på GHP Kirurgkliniken Stockholm. Därför känner han kliniken och medarbetarna väl och har redan haft möjlighet att starta intressanta utvecklingsprojekt.

"Vi är mycket glada över att Rein har valt att bli del av GHP-koncernen genom att axla VD-rollen för två av våra kliniker i Stockholm. Med sin kunskap, energi och erfarenhet av att leda vårdorganisationer blir han en stor tillgång för våra verksamheter som står inför spännande utvecklingsmöjligheter.", säger Daniel Öhman, VD GHP.

GHP Stockholm Gastro Center bedriver verksamhet inom medicinsk gastroenterologi och endoskopi. GHP Kirurgkliniken Stockholm bedriver överviktskirurgi och allmänkirurgisk verksamhet inom bl.a. proktologi, gallor och bråck. Båda klinikerna är belägna på Sophiahemmet och GHP Gastro Center Stockholm finns även i lokaler på Odenplan.

Göteborg 11 maj 2015
Global Health Partner AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.