Kvalitet genom specialisering

Pressrelease

GHP rekryterar ny VD till GHP Kirurgkliniken Stockholm och GHP Stockholm Gastro Center

Alexander Ahlberg, läkare och erfaren ledare inom svensk sjukvård tillträder den 1 juni 2017 som VD för GHP Kirurgkliniken Stockholm och GHP Stockholm Gastro Center, båda vid Sophiahemmet i Stockholm.

Alexander är Öron-Näsa-Hals specialistläkare, utbildades vid Karolinska i Solna och disputerade vid Karolinska Institutet. Han kommer närmast från Capio där han som klinik-VD framgångsrikt etablerade och utvecklade kirurgiska verksamheter och som vice-VD för Capios närsjukvård arbetade med verksamhetsveckling och digitalisering av primärvården.

"Alexanders värdegrundsdrivna, målinriktade och lyhörda ledarstil passar väl in hos GHP och han kommer att vara en positiv kraft inte bara på klinikerna vid Sophiahemmet utan för hela GHP", säger Max van Eijk, Affärsområdeschef för GHP i Stockholm.

"Jag ser fram emot att bli en del av GHP i allmänhet och verksamheterna vid Sophiahemmet i synnerhet", säger Alexander. "Jag kommer bidra med nya idéer och kontaktnät men den viktigaste kunskapen finns redan inom verksamheten och jag vill förverkliga klinikernas fulla potential tillsammans med personalen," säger Alexander vidare.

Göteborg 30 maj 2017
GHP Specialty Care AB (publ)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.