GHP NORDEN

Inom GHP Norden specialiserar sig varje klinik på en enskild patientgrupp såsom rygg-, urologiska- eller magproblem, vilket leder till en högre effektivitet och kvalitet. Detta är fundamentet för klinikernas och GHP:s verksamhet – ”Kvalitet genom specialisering”. Varje klinik skall ha ledande resultat i relevanta kvalitetsregister och vara den ledande auktoriteten inom respektive specialitet och geografi. Målet är vidare att varje klinik skall ha alla kompetenser som den enskilda patientgruppen kan behöva så att man som patient vet att när jag har kommit till en GHP klinik behöver jag inte leta vidare. Om du som patient till exempel har ryggproblem kan du hos GHP få råd, fysioterapi, kirurgi eller terapi, alla som du träffar är då fokuserade på just ryggproblem och hjälper dig som ett team.

I Norden bedriver GHP 20 specialistvårdskliniker där varje klinik är fokuserad på patienter med problem inom ett av följande områden; rörelseapparaten, ryggen, övervikt, hjärtat, mage och tarm samt neurologiska, proktologsika och urologiska besvär. Vidare driver GHP kliniker för specialisttandvård och idrottsmedicin. Verksamheterna fokuserar på kvalitet, kontinuitet, utveckling och effektivitet och GHP:s övertygelse är att detta växer ur en hög grad av specialisering.

Vi anser att det bästa sättet att öka kvaliteten och effektiviteten i den svenska vården är att flytta ut den vård som inte behöver akutsjukhusets resurser till specialiserade kliniker fokuserade på enskilda patientgrupper. Dessa kliniker skall bemannas av alla de olika yrkesgrupper som patient­gruppen kan behöva träffa. På så sätt ökar vi sannolikheten att patienten inte behöver leta vidare efter vård och vi gör det möjligt med teamarbete kring patientens åkomma.

Våra kliniker utgör attraktiva arbetsplatser för specialiserad personal som får ägna sig åt det de är bäst på. Här är det högt i tak med snabba beslutsvägar och våra drygt 700 medarbetare får ständig feedback på sitt arbete. Enheterna drivs i en decentraliserad struktur där allas insatser syns och det finns stora möjligheter att påverka verksamhetens utveckling. Ledande vårdpersonal som är intresserad av att ta ansvar för helheten har möjlighet att bli delägare i den enskilda kliniken.

Oavsett om man är landstingspatient, har en sjukvårdsförsäkring eller är privatbetalande, så har man möjlighet att söka vård på våra kliniker. Våra kliniker är huvudsakligen lokaliserade till Stockholm, Göte­borg och Skåne/Köpenhamn.

Våra kliniker och enheter

Vår filosofi, att den högsta kvaliteten uppnås genom specialisering, har lett till att vi idag har ca 20 kliniker inom olika specialistområden bara i Norden. Läs gärna mer om våra verksamheter och deras specialistområden på deras respektive hemsidor.

KONTAKT

Tveka inte att kontakta oss.

KARRIÄR

Vill du bli en av oss?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.