Kvalitet genom specialisering

Kuwait Hospital

Sedan juli 2019 ansvarar GHP för ledning och drift av Kuwait Hospital, ett 150-bäddar privat sjukhus i Messila-regionen i Kuwait City. Sjukhuset kommer att öppnas under 2020 och så småningom täcka en brett spektra av olika medicinska specialiteter. Sjukhuset kommer att vara bemannat med kliniker med internationell erfarenhet och kuwaitiska medborgare med lokal erfarenhet.

Det är flera intressanta möjligheter när dörrarna till Kuwait Hospital öppnas för att tillgodose den kuwaitiska befolkningen. Förekomsten av icke-smittsamma sjukdomar har eskalerat under de senaste 50 åren i takt med att Kuwait har övergått till ett höginkomstsamhälle med allt mer stillasittande livsstil, brist på utomhusaktiviteter och hög konsumtion av snabbmat. Till exempel, nästan 40% av den totala befolkningen och 80% av barnen lider av övervikt. Efterfrågan på sjukhustjänster riktade till dessa individer är hög.

Samtidigt är vårdkvaliteten i Kuwait en avgörande faktor som påverkar patienters vårdkonsumtion. Låg upplevd vårdkvalitet har historiskt bidragit till att stora mängder Kuwaitis åkt utomlands för behandling. Medicinska fel är en stor bidragande faktor.

Svensk sjukvård har mycket att bidra med på den kuwaitiska marknaden. GHP implementerar en hög kvalitet, både kliniskt och administrativt, och effektiva processer samt ett fokus på hela vårdkedjan. Genom vår erfarenhet inom Gulfregionen och i Norden exporterar GHP ”kvalitet genom specialisering” och samhällsnytta genom etablering av högspecialiserade kliniker inom sjukhusen, ’Centers of Excellence’.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.